Scubadoe

logo nob scubadoe art

De ScubaDoe-jeugdopleiding is door het NOB opgezet voor kinderen van 8 tot 14 jaar en leert ze op een veilige manier omgaan met het snorkelen en het duiken.

De lessen worden onder begeleiding van ervaren instructeurs gegeven op de maandagavond van 19:15 tot 20:15 in zwembad de Lansingh te Krimpen aan de IJssel. 

De snorkelopleiding bestaat uit drie niveaus (A,B en C) waarbij ieder niveau een schooljaar in beslag neemt en wordt afgesloten met een diploma. De duikopleiding (perslucht) bestaat uit 4 niveaus, waarvan de eerste drie (Adem, Bellen en Trim) parallel lopen met de snorkelopleiding. 

Het 4e niveau van de duikopleiding – de Specialties + Redden – wordt gegeven aan kinderen die de 3 voorafgaande niveaus hebben behaald en neemt een schooljaar in beslag. De nadruk ligt hierbij op de verfijning van zowel de theoretische als praktische kennis en vormt als zodanig de perfecte voorbereiding op de volgende stap: de junior 1-ster vanaf 12 jaar of de volledige 1* opleding duikopleiding vanaf 14jaar.